במדינת ישראל קיים חוק ספציפי הנוגע לפיצוי נפגעים בתאונות דרכים – חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים – התשל"ה 1975 (להלן "חוק הפלת"ד").
חוק הפלת"ד מסדיר את כל עניין הפיצוי שתשלם חברת הביטוח לנפגע.
כדי לקבל פיצוי, על תעודת החובה להיות בתוקף וכן משולמת, ובנוסף לנהג הרכב חייב להיות רשיון נהיגה בתוקף.
הנהג והנוסעים יקבלו את הפיצוי מהרכב בו נסעו – אפילו אם רכב אחר פגע ברכבם. (זהו מצב הפוך למקובל בתביעות רכוש).
הפיצוי מחולק לשני סוגי תיקים עיקריים :
- "התיקים הקטנים" – בעיקר פציעות קלות ומכות יבשות. מקבלים פיצוי עבור הכאב והסבל שנגרם, וכן עבור אובדן שכר, הוצאות ונסיעות לבדיקות וטיפולים. בתיקים אלו לא נגרם נזק תמידי לנפגע, ולכן יש הגבלה בפיצוי אותו ניתן לקבל.
2. תיקי נכויות – כאשר ישנן פציעות בינוניות וקשות כגון שברים, פריצות דיסק (בעקבות התאונה), קרעים בגידים, נזקים עצביים, נזקים נפשיים, פגיעות באיברים פנימיים, קטיעות איברים וכו'
תיקים אלו הינם מורכבים וארוכים יותר. הפיצוי נקבע לפי מרכיבים רבים ובהם גיל הנפגע, שכרו של הנפגע, אחוזי הנכות שנקבעו לו, הפסדי שכר לעבר, אשפוז בבית חולים, הוצאות, עזרת המשפחה או מטפלת, פגיעה בתפקוד ובשכר העתידיים וכו'.
תקופת ההתיישנות בתיקים של תאונות דרכים הינה שבע שנים מיום התאונה.
בתיקי תאונות דרכים, כל תיק הינו מקרה בפני עצמו, ומנוהל על ידי משרדנו בצורה המתאימה לו, וזאת תוך כדי ליווי הלקוח בכל ההליך.
מאמרים בתביעות תאונות דרכים
חברת הביטוח טענה שלמבוטח אין נכות משמעותית, אך תשלם כ-1.3 מיליון שקל
צעיר שנפגע קשות בתאונת אופנוע תבע את חברת "הפול", שמצדה טענה כי הנזקים שנגרמו לו אינם משמעותיים כפי שהוא טוען. השופטת דחתה את גישתה וחייבה אותה בפיצויים גבוהים.
פיצוי למשפחת הרוג בתאונה: לא הוכח שצרך סמים
קרן קרנית סירבה לשלם לגרושתו וילדיו של רוכב אופנוע שנהרג לפני כשבע שנים, בגלל השערות סביב נסיבות התאונה. אבל ביהמ"ש פסק נגדה
נפל מהקטנוע אחרי שדומם מנוע: תאונת דרכים?
ביהמ"ש קבע שמדובר בתאונת דרכים, אך מאחר שהפצוע לא היה מבוטח, הוא לא יוכל לקבל פיצוי מחברת הביטוח. הפצוע גם לא יזכה בפיצוי מבעלת הבניין, לאחר שנקבע כי החנה במקום שאינו מותאם לקטנועים.